Фактори при избора на дворна люлка

Нова дворна люлка – какво е важно да знаем

Има неща, които трябва да зададете, преди да започнете да пазарувате за най-добрата дворна люлка. Търсите допълнително място за сядане, за да забавлявате гостите или го искате за почивка за вас и семейството? Може дори да си представите такава, която да действа като фокусна точка във вашата градина или може би да запълни празен ъгъл или пространство, което смятате, че има нужда от нещо интересно, за да оживи района.

Как да подберем размер?

Не само трябва да вземете предвид размера на градинската люлка, но не забравяйте да предвидите допълнително пространство, за да можете да се насладите на функцията му за люлеене. Ще бъде ли поставен до стена на вътрешния двор, където пространството може да е малко ограничено, особено ако имате други градински мебели в тази зона или може би ще бъде разположен на градинската морава с много пространство около него?

Имате ли нужда от нея като допълнителна седалка за забавление, много от тях са проектирани като 2- или 3-местен стол, а някои 3-местни градински люлки са наистина просторни, което ги прави идеални за гости.

Как се поддържа?

Решението за това колко време сте готови да отделите за поддръжка на люлката всяка година ще определи кой тип е най-подходящ за вас. Може би е най-добре да изберете дървена градинска люлка, ако останалата част от вашите външни мебели е дървена. Така ще можете да лакирате всичко едновременно.

Ако смятате, че разполагате с по-малко време, закупуването на покривало за градинска мебел ще свърши работа. Някои градински люлки се отличават със здрав метален материал, водоустойчив навес и дори вградени възглавници от водоустойчив плат. Това позволява да ги оставите навън през цялата година и няма да се притеснявате за времето за поддръжка.

Как да сглобим дворната люлка?

Повечето градински люлки се доставят в кашони и трябва да се сглобят у дома. Въпреки че за някои хора може да е лесно, знаем, че сглобяването на мебели не е любимо на всеки. Уверете се, че имате някой, който може да ви помогне с тази първоначална настройка, за да избегнете разочарование. Ще намерите включени лесни за следване инструкции, които ще помогнат при сглобяването на новата Ви градинска мебел. След като е вече готова градинската Ви люлка- насладете й се.