Мебели за баня – параметри при избор

Как да изберем мебели за баня?

Тази статия предоставя конкретни препоръки, които ще Ви помогнат да вземете, надяваме се, правилно решение за покупка на мебели за баня.

Какво да имате в предвид?

  • Размерът на банята

Това е основен критерий за избор. За компактна баня е малко вероятно да можете да вземете скъп шкаф с плот от масивно дърво, а вентилационната система едва ли ще има мощност, която напълно ще премахне влагата от повърхността. Обратното също е вярно – стая с площ над 8 квадратни метра. m не е проектиран да бъде запълнен с бюджетен пластмасов комплект, макар и с добри водоотблъскващи повърхностни свойства. Важно е да се вземе предвид разстоянието между основните обекти на банята. Например между мивка и шкаф за принадлежности. Ако влагата рядко засяга последния, има смисъл да се пренебрегват свойствата му да отблъсква течността.

  • Броят на членовете на семейството, техните антропометрични данни, физически възможности. За дете в предучилищна възраст, като пенсионер, няма да е лесно да вземе предмети за лична хигиена от шкаф, окачен почти от тавана.
  • Формата на бъдещата мебел за баня и нейното местоположение.

Актуално за компактни стаи – бани, където задачата за компетентно използване на пространството е от първостепенно значение. Например, в една малка баня, правоъгълен шкаф с отвор за мивка изглежда по-добре от други. Той е структурно прост, струва малко и изпълнява основните функции.

След като помислите върху тези точки, можете да продължите към избора на мебели за банята. Следващият раздел е посветен на този въпрос.

Видове и характеристики

Окачени шкафове и други мебели за баня

Мебел за баня с проста форма, характеризиращи се с удобство и компактност. Той е окачен на стената, поради което се използва в малки бани, но не изглежда по-зле в просторни стаи.

Окачените шкафове ще се харесат на тези, които ценят практичността и лекотата на линиите в мебелите. Поддръжниците на лаконичен интериор с помощта на висящи мебели за баня, ще могат да скрият това, което пречи на естетическото възприятие на стаята (тръби, бойлер, комуникации и др.).