Кетъринг – какво представлява? Определение и значението му

Определение и значението му

Кетъринг – какво представлява?  На практика това е това е доставката на храна на събития (сватби, конференции, конвенции и т.н.) и разпространението на тази храна на гости и участници.

Произход – Англия. Английската дума catering всъщност означава „доставка на храна“. Компанията за кетъринг разполага със собствена кухня, където се приготвят големи обеми зърна, както и камион, на който тази храна се доставя до мястото за хранене. При пристигане на мястото храната се поставя в специални затворени съдове, които поддържат желаната температура и се предлагат съвсем пресни на гостите на партито, за което са приготвени.

Да вземем за пример – Рожден ден сред природата – това е не само забавно, интересно, празнично събитие, но също така е вярно също, че ще отнеме много енергия за подготовката му.

Далеч от ресторантите, трябва сами да приготвите всичко необходимо, да подготвите избраното място, да създадете интериор и да се погрижите за цялата храната. Свежият въздух, великолепната природа и топлите приятелства са основните награди за вашите усилия. Но не всеки обича да прекарва времето си в грила за грила. И тогава кетърингът идва на помощ, но не всеки знае какво е това.

Какво е кетъринг на практика

Кетъринг услугите могат да организират почивка на най-високо ниво при липса на специализирана стая.

Кетърингът – това е предоставянето на ресторантьорски услуги на места, отдалечени от местата за хранене. Когато трябва да организирате празничен или бизнес обяд в офиса, банкет в селска къща или барбекю на поляна, тогава трябва да се свържете с тях.

Отговорности на служителите на кетъринг компанията

Служителите на кетъринг компанията поемат отговорности за:

-осигуряване на храна за служителите на компанията директно в офисите;

-полеви услуги за частни клиенти и юридически лица;

-обслужване на събития;

-търговия на дребно с готови ястия.

В резултат на това служителите на компанията поемат задълженията на готвачи и сервитьори в най-пълния смисъл на тези думи. Сега вече знаете за кетъринг – какво представлява.