Акустични свойства на строителните материали

Акустични свойства на строителните материали

Акустични свойства на строителните материали

Акустичните свойства на строителните материали се проявяват, когато звукът въздейства върху материала. Акустичните материали по предназначение могат да бъдат звукопоглъщащи, звукоизолиращи, вибропоглъщащи и виброизолиращи.

Звукопоглъщащи строителни материали. Звукопоглъщащите материали са предназначени да абсорбират шумовия звук. Акустичната им характеристика е стойността на коефициента на звукопоглъщане, която е равна на съотношението на количеството звукова енергия, погълната от материала, към общото количество звукова енергия, падаща върху повърхността на материала за единица време. Обикновено тези строителни материали имат голяма порьозност или грапава, релефна повърхност, която абсорбира звука. Строителните материали с коефициент на звукопоглъщане по-висок от 0,2 се наричат ​​звукопоглъщащи.

Акустични свойства на строителните материали. Звукоизолирани строителни материали. Звукоизолиращите материали се използват за намаляване на ударния звук, предаван през строителните конструкции от една стая в друга.

Звукоизолираните строителни материали се оценяват по два показателя: относителната свиваемост при натоварване в проценти и динамичния модул на еластичност.

Вибропоглъщащите и виброизолационните материали са предназначени да предотвратяват предаването на вибрации от машини и механизми към строителни конструкции.

Химични свойства на строителните материали

Химичните свойства на строителните материали характеризират способността на материалите да реагират на външни влияния, водещи до промяна в химическата структура, както и да влияят на други материали в това отношение.

Основни химични свойства:

1/разтворимост и устойчивост на корозия

2/устойчивост на киселини

3/алкална устойчивост

4/газоустойчивост

Разтворимост.

Разтворимостта е способността на материала да се разтваря в течни разтворители: вода, керосин, бензин, масло и други, образувайки нови разтвори. Разтворимостта зависи от химичния състав на веществата, налягането и температурата. Индикаторът за разтворимост е продукт на разтворимост, което е ограничаващото съдържание на разтвореното вещество в грамове на 100 ml разтвор при нормално налягане и дадена температура.

Устойчив на корозия. Устойчивостта на корозия е свойството на материала да поддържа качествата си в агресивна среда. Такава среда може да бъде вода, газове, разтвори на соли, основи, киселини, органични разтворители, както и биологични организми (бактерии, водорасли и др.). Дървото, пластмасите, битумът и някои други органични материали при нормални температури са относително устойчиви на киселини и основи със средна и ниска концентрация.

Избор на цветове за килимите

Избор на цветове за килимите

Модни цветове в интериора на 2021 година. Избор на цветове за килимите

Пролетта е ерата на обновлението. Невъзможно е да се сдържа жаждата за свежест и новост във всичко – външен вид, среда, интериор. И защо? Сега повече от всякога е важно да презаредите настроението си и да зададете точния тон за цялата година.

Избор на цветове за килимите. Ние сме Магазини за килими Домтекс. Очакваме Ви на адрес: София, бул. Симеоновско шосе № 128. Телефон: 0888 249 719.

Предлагаме да започнете с домашна среда, а останалото ще последва!

Запознайте се с модерните интериорни нюанси от 2021 г. – нашите ключове към живия начин на живот.

Сивото и жълтото са цветовете на годината.

Те бяха избрани от Pantone Color Institute и обявени основните цветове през 2021 година. Не случайно Ultimate Grey и Illuminating се сдвояват заедно. Експертите на Pantone казват, че заедно създават стабилна, но положителна палитра. Съгласете се, това, което ни липсваше през 2020 г., беше увереност и искрен оптимизъм. Институтът по цветове предлага да запълните интериора с тях, за да се почувствате малко по-щастливи.

И също така, нека не забравяме, че сивото + жълтото е весела класика. Дизайнерите обичат тази двойка цветове!

Защо тази комбинация е популярна, при това за килими?

Защото има универсален и стилен външен вид

Защото помага да се съсредоточите

Защото дава тласък на енергия

Защото е подходящ за работната зона, която се превърна за нас в едно от основните места в къщата.

Основни модни палитри от 2021 година

-Бежово-пясъчен

Тонове: От сивкаво землист до топъл пясък и джинджифил.

Как работи:

Тази палитра ще Ви потопи в атмосферата на сутрешния плаж, ще Ви даде спокойствие и приятна концентрация. Тя работи особено добре в обкръжението си, неутралните тонове помагат да се поддържа баланс между внимание и релаксация.

-Естествено зелено

Тонове: От прясна вар до наситено изумрудено, тази палитра има всички зелени.

Как работи:

Връща се към естествения произход. Опреснява едновременно и увеличава производителността. Тези ободряващи тонове в интериора ще ви държат енергични за целия ден.

Посетете нашия сайт и разгледайте нашите детски килими.