Какво представлява лакът за полиране на фарове

Каква е разликата между лак за кола и автомобилна смес

Това е вековният въпрос, нали? И поне технически отговорът не е много. Но въпреки това лаковете за полиране на фарове, смесите, глазурите и продуктите „всичко в едно“. Има много повече, отколкото изглежда на пръв поглед, и винаги има много объркване относно това какво съдържат и как работят.

И така, имайки предвид това, позволете ни да изложим всичко, което трябва да знаете, като отговорим на всички тези често задавани въпроси …

Лаковете и съединенията са продукти, които съдържат абразивни частици. Които се използват за контролирано отстраняване на малко (често микроскопично) количество от горния слой на дадена повърхност. Това действие има ефект на изравняване и изглаждане на най -горния слой чрез механично триене, процес, известен като „рязане“.

Освен ако не е посочено друго (както при продукти като Mercury Metal Polish), „лак за кола“ е общ термин за продукт, предназначен за боядисване на превозни средства за отстраняване (или намаляване на появата на) дефекти като вихрови следи и драскотини. идеята не е толкова физическото отстраняване на тези дефекти, колкото в действителност това не е възможно, вместо това „отстраняването“ е по -скоро описателен термин, защото всяко абразивно съединение само ще изравнява боята около дефекта, до самото дъно от най -дълбоката част е достигната. Това означава, че дефектът вече не е под повърхността, което го кара да изчезне, точно както ако сте имали дупка на пътя и сте прокопали останалата част от асфалта, докато повърхността е идеално равна, вече няма да има дупка . Това е принципът на всички процеси за корекция на боята.

Важното тук е, че самостоятелно полиране на фарове (или смес) се използва специално по тази причина, няма да добави никаква защита към повърхността и не е проектирано като продукт от последната стъпка (LSP) като восъци, уплътнители и покрития . LSP няма да режат или усъвършенстват боята, защото не съдържат абразиви.