Детско килимче – нужно ли е за новородени?

Какво да премислим при покупката на детско килимче?

Всеки родител се грижи за развитието и благосъстоянието на своето мъниче от първите дни от живота му. Малките деца са любознателни, те обичат да правят нови открития. Подовете са основното място на тяхната дейност. Тук малкото дете играе, пълзи, опитва намерените неща. Затова изборът на детско килимче е от есенциално значение.

Преди всичко трябва да обясните на детето, че никога не трябва да взима части в устата си и да ги  хапе или дъвчи. Но това е обичайното стандартно предупреждение, което трябва да дадете на детето си, когато купувате играчка с малки части.

Защо едно дете се нуждае от детски килим?

Детският килим създава прекрасно безопасно пространство за отдих и развитие.

Ето и една сензационна оферта за родителите. Термокилимът за малки деца поддържа зоната за игра топла и хигиенична. Детето ще се зарадва на мекото спално бельо с красиви картинки. Двустранният капак може да се обърне с главата надолу. Фъстъчето ентусиазирано продължава своята игра.

Има ли нужда от детски килим за пълзене?

Препоръчително е такъв детски килим да се използва от 1 месечна възраст на детето. През деня бебето пропълзява около 150 метра. Един голям детски килим има мека и нежна повърхност. Крачетата на мъничето няма да се трият при пълзене. Материалът на продукта има ударопоглъщащи свойства. Детето няма да се удари при падане. Това е чудесен вариант за първите му стъпки.

Предимства на такъв детски килим

Приятна на допир, текстурирана повърхност създава масажен ефект.

Подложката за игра за бебета предпазва от студения под. На него бебето може да пълзи, да ходи босо. Краката ще бъдат топли.

Продуктът е съобразен с анатомичните особености на детето. Материалът е безопасен, екологичен, без мирис.

Покритието е устойчиво на износване. Малкото дете няма да може да го счупи.

Защо детето има нужда от развиващ се килим ?

Родителите питат защо е необходима постелка за деца? Насърчава ранното развитие. Снимките върху продукта ще събудят интереса на кефа. Той ще ги проучи, ще ги разгледа. Тоест, в процеса на игра бебето ще получи нови знания! Такъв вид детски килим развива добре детската памет. Детето ще започне да запомня букви, цифри. Рисунките на животни, риби, природа върху продукта допринасят за изучаването на околния свят.